Η Αγία Μαρίνα

Ο δρόμος από την πόλη της Αίγινας, περνά ανάμεσα από δάση πεύκων, συναντά το φημισμένο Μοναστήρι του Αγίου Νεκτάριου, την Μεσαιωνική Παλαιοχώρα με τις παλιές Εκκλησίες, καθώς και τον Ναό της Αφαίας, ο οποίος είναι δωρικού ρυθμού, χτισμένος το 500 π.Χ, για να καταλήξει στην Αγία Μαρίνα.

Η Αγία Μαρίνα είναι ένας πάρα πολύ γνωστός και αγαπημένος καλοκαιρινός προορισμός και για τους Έλληνες και τους ξένους. Έχει μία μεγάλη αμμουδερή παραλία, άριστα οργανωμένη, με ρηχά νερά, ιδανική για οικογένειες με παιδιά, με θαλάσσια σπορ, που έχει μήκος 500 μέτρα. Μπορείτε να ενοικιάσετε θαλάσσια ποδήλατα, κανό και να παίξετε βόλεϋ στο νερό,

Εκτός από αυτή την παραλία υπάρχει βόρεια της προκυμαίας που πιάνει το πλοίο, μία βραχώδης ακτή κατάλληλη για μπάνιο και υποβρύχιο ψάρεμα. Στη παραλία του οικισμού υπάρχει η Εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, που γιορτάζει με μεγάλη λαμπρότητα στις 17 του Ιουλίου.

Στην Αγία Μαρίνα υπάρχουν bar, cafe, παραθαλάσσιες γραφικές ταβέρνες, καταστήματα λαϊκής τέχνης, minimarket, supermarket, κρεοπωλεία, αρτοποιεία και ο,τι άλλο ζητήσετε.

Στην Αγία Μαρίνα μπορείτε να έρθετε είτε απ'ευθείας από το λιμάνι του Πειραιά με πλοίο που δεν παιρνει αυτοκίνητα, είτε με ferry boat που εκτελούν τα δρομολόγια από τον Πειραιά στο λιμάνι της Αϊγινας. Στη συνέχεια από την πόλη της Αίγινας έρχεστε στην Αγία Μαρίνα με λεωφορεία της τοπικής συγκοινωνίας.

Η Αγία Μαρίνα βρίσκεται πολύ κοντά στο Μοναστήρι του Αγίου Νεκτάριου, στη Μεσαιωνική Παλαιοχώρα και στο Ναό της Αφαίας, στα οποία μπορείτε να περιηγηθείτε με μικρές ημερήσιες εκδρομές.

Η παραλία της Αγίας Μαρίνας είναι η πρώτη παραλία στην ιστορία της Αίγινας και του Αργοσαρωνικού που βραβεύτηκε το 2013 με γαλάζια σημαία.